Batterij-problemen met iPhone 4S, IOS 5 en 6 oplossen

HerkoDuring the meanwhile 4 Comments

Loopt uw iPhone 4(S) ook in een uur of 6-7 leeg? Wordt uw iPhone ook warm? Dan kan het aan een probleem met de e-mail applicatie liggen. Onderstaande oplossing heeft mijn batterij-problemen in ieder geval opgelost!
English: An iPhone 4S on its setup screen.

iPhone 4S

De afgelopen weken merkte ik dat mijn iPhone 4S niet meer de hele dag mee ging, maar ongeveer de helft van de tijd. Ook voelde de iPhone warm, vaak een teken dat hij (zij? Siri is ook een zij) hard aan het werk is. Dit probleem heb ik al eens eerder gehad met mijn iPhone 4, een rectoren loste toen de problemen op. Waarschijnlijk een app die corrupt was geworden ofzo. De boel opnieuw installeren en hij werkte weer als nieuw.

Maar deze keer bracht dat geen soelaas. Ik ging op zoek naar oplossingen, en kwam onderstaande tegen. Bij mij werkte het, misschien heeft u er ook wat aan!
Stap 0: zorg ervoor dat je iPhone batterij nog voldoende vol is. Ook helpt het om op een WiFi netwerk te zitten, dan duurt het allemaal minder lang. Ook is het handig om de accountgegevens van je e-mail accounts op te schrijven, die ga je nodig hebben.
Stap 1: Verwijder alle mail accounts via ‘Instellingen’ -> ‘E-mail, contacten, agenda’s’. Als je -net als ik- de e-mails op je iPhone ook op de servers hebt staan (gmail, exchange, icloud en IMAP), dan raak je je e-mails niet kwijt, die kan je dan straks weer opnieuw laden.
Stap 2: Ben je een iCloud gebruiker, verwijder dan ook alle contacten, agenda’s, notities e.d. van de iPhone. Ook hier geldt dat je ze niet van iCloud verwijdert, maar van de iPhone. Zo voorkom je dat je straks dubbele contacten e.d. hebt.
Stap 3: Zet de iPhone uit en weer aan.
Stap 4: Heb je een iCloud account, voeg die dan als eerste toe via ‘Instellingen’ -> ‘iCloud’. Daar kan je ook alle diensten die je aan wilt hebben zoals Photostream en Vind mijn iPhone weer aanzetten.
Stap 5: Voeg je andere mail accounts weer toe, via ‘Instellingen’ -> ‘E-mail, contacten, agenda’s’. Push of Fetch bezorging en de frequentie maakt niet uit, kies hier wat je had en/of prettig vind. Kijk even goed naar de ‘Synchr. e-mail’ instelling die bij elk account ingesteld moet worden, hiermee bepaal je hoe ver terug de mails in je mailbox getoond moeten worden.
Stap 6: Ga naar Mail en de iCloud postbus en laat alle berichten binnenkomen. Ik heb het ingesteld op 500 berichten, dus dat kan even duren.
Stap 7: herhaal dit voor alle submappen en mailboxen. Zo zorg je ervoor dat je weer over al je mails beschikt.
Stap 8: Je bent klaar. Het kan zijn dat de spinner nog blijft draaien om ook de overige mail instellingen en informatie te laden (zoals sommige bijlagen, headers etc.), maar dat houdt vanzelf op.
Als het goed is, wordt je iPhone nu weer koel en gaat de batterij weer zoals vanouds lang mee!
Als dat niet werkt, herstel dan je netwerkinstellingen via ‘Instellingen’ -> ‘Algemeen’ -> ‘Stel opnieuw in’ (helemaal onderaan) -> ‘Herstel netwerkinstellingen’. Misschien dat dat nog helpt.
Oh, en ik heb het natuurlijk niet zelf bedacht, maar ben Skeuomorph eeuwig dankbaar die dit uitgebreid heeft beschreven op het Apple forum.

Comments 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *