Resultaten van #durftevragen naar een illustrator

HerkoDuring the meanwhile 3 Comments

Op 1 januari tweette ik het volgende:

Ik zoek een illustrator/cartoonist/tekenaar die mij wil helpen met illustraties voor nieuwe persoonlijke site! #durftevragen please RT

Die simpele vraag leverde al heel snel een aantal uitstekende reacties op. Om die behulpzaamheid ook voor anderen te bewaren, geeft ik hier een kort overzicht van de suggesties.

JellePelle.nl

JellePelle.nl tekende voor tekenclub.nl

pixar-achtige stijl van JellePelle

Een van de eerste reacties kreeg ik via een Direct Message, en daarin werd Jelle Gijsberts (aka @JellePelle) van JellePelle.nl aangeraden. Jelle heeft een prachtige, frisse en kleurrijke pixar-animatieachtige stijl. Zijn tekeningen zijn vrolijk en door de grote mate van detail niet kinderlijk of kinderachtig. Op zijn site heeft hij een film staan van hoe hij in 5 uur tijd een illustratie maakt, en dat maakt zijn werk alleen maar indrukwekkender. Hij heeft al prijzen gewonnen voor zijn werk, en zijn project Tekenclub.nl toont dat hij ook passie voor het delen van zijn kennis en vak heeft.

Ik heb hem gelijk een mail gestuurd, en het lijkt erop dat hij zijn talenten voor mijn nieuwe site gaat inzetten!

Michelle Thonen

Soms hoef je helemaal niet ver te zoeken, en is het antwoord veel dichter bij dan je denkt. Michelle Thonen (site in aanbouw), die nu ook voor het project Webrichtlijnen van ICTU werkt, maakt ook prachtige illustraties. Zo heeft zij haar afstudeerwerk van illustraties voorzien. Haar stijl is open en handgetekend, en vooral illustratief (maar dat kan ook goed zijn omdat ik alleen dat deel van haar werk heb gezien!). Het nadeel voor gebruik op mijn site is dat de overeenkomst met de Webrichtlijnen stijl dan wel groot wordt -en aangezien ik daar gewerkt heb, wil ik die verwarring voorkomen.

Jenny Lindhout

Illustratie van Jenny Lindhout

Kijk Mij door Jenny Lindhout

Een andere aanrader is Jenny Lindhout. Op haar website is goed te zien wat haar stijl is. Zij combineert fysieke creaties met illustraties, en maakt daar de mooiste dingen mee. Wat mij erg aanspreekt is dat ze die stijl ook toepast bij het overbrengen van informatie in infographics. Het is echter niet de stijl die ik zoek voor mijn eigen website.

Willem Kolvoort

Willem Kolvoort is illustrator en beeldend kunstenaar. Zijn tekenstijl is kleurrijk en kinderlijk, zonder kinderachtig te worden. Ook maakt hij prachtige natuurtekeningen. Hij heeft voor allerlei publicaties illustraties gemaakt. Ik mis echter de achtergrond in zijn stijl, waardoor ik deze niet voor mijn site kan gebruiken.

Rolf van Slooten

Tenslotte Rolf van Slooten. Die is 3D Visual Artist -wat dat ook moge betekenen. Van dat soort termen gaan mijn nekharen altijd om hoog. Maar laat de schijn je niet bedriegen: Rolf is een ware professional op het gebied van 3D illustraties. Zo heeft hij bijvoorbeeld voor Albert Heijn de ‘koperen lantaarns’ met het AH logo erin ontworpen en getekend. Deze werden gebruikt in alle winkels en op de boodschappentassen e.d. Erg mooi allemaal, maar ook dit is niet de stijl die ik zocht.

Comments 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *